Vodnik vinskega turizma
Vodnik vinskega turizma - M/Ž

 

Slovenija je dežela vina, kjer raste najstarejša trta na svetu, ter dežela bogate vinske tradicije, kulture, identitete in zgodovinske dediščine.

Slovenija spada med vinorodne dežele, temu ne moremo oporekati. Čeprav je na vinskem zemljevidu skoraj nevidna, počasi prodira v svet in postaja vedno bolj prepoznavna. Majhnost ni ovira. Vina govorijo zase. Vendar pa samo kakovostna in vrhunska vina niso dovolj.

Agencija AlfredoTOURS je turistična agencija, ki se ukvarja z vinskim turizmom. Lepoto naše dežele skupaj z vinsko kulturo, predstavljamo tujim gostom oz. turistom - ljubiteljem vinskega turizma.

Za uspešno izvajanje tega poslanstva, pa potrebujemo in medse vabimo zainteresirane turistične vodnice in vodnike ki menijo, da bi lahko s svojo osebnostjo, delavnostjo in s svojimi izkušnjami, prispevali ter soustvarjali našo zgodbo.
Turistični vodniki in vodnice, vabljeni na razgovor za sezono 2018!Turistični vodnik v agenciji AlfredoTOURS je zadolžen za vodenje skupine ljudi na turističnih turah. Uvodoma predstavi skupini vsebino poteka dogajanja.

Vodi jih skozi izbrane lokacije in razkazuje znamenitosti, lokalne zanimive točke, zgodovinske lokacije in druga pomembna mesta/turistične zanimivosti. Programi naše agencije so sestavljeni tako, da vedno vsebujejo ogled določene vinske regije in obisk izbranih ali izbranega vinarja na tistem področju, kot tudi oglede tipičnih znamenitosti izbrane regije.

Opravljanje tega dela zahteva tudi nekaj dodatnega učenja in skrbi za svoje znanje, predvsem s področja vina v Sloveniji in vina/vinske kulture na splošno.

Pri deljenju informacij vedno pazi, da bo način predstavitve zanimiv in prilagojen skupini ljudi. Poleg tega, da strokovno odgovarja na postavljena vprašanja turistov, skrbi za njihovo kulturno obnašanje na določenih lokacijah in za to, da upoštevajo pravila kraja.

Turistični vodnik je definitivno oseba, ki je komunikativna in energična. Delo je odgovorno, zato se od njega pričakujejo določene predispozicije, kot je:

   sproščena komunikacija,,
   pozitivna naravnanost,,
   nekonfliktnost,
   natančnost in poštenost,
   iznajdljivost,
   sposobnost sistematičnega podajanja informacij v določenem tujem jeziku.

Od kandidatov pričakujemo:Od zainteresiranih kandidatk in kandidatov, ki se želijo prijaviti na naš razpis, pričakujemo izpolnjevanje predvsem naslednjih pogojev in opravljanje naslednjih del ter nalog:


     
Pogoji
   Licenca GZS za turističnega vodnika ali licenca za lokalnega turističnega vodnika,
   vozniški izpit B kategorije,
   znanje angleškega ali nemškega ali italijanskega ali ruskega jezika (raven B2),
   vsaj poklicna strokovna izobrazba (turistični tehnik), srednja splošna ali gimnazijski maturant,
   minimalne delovne izkušnje,
   poznavanje dela z računalnikom (Excel, Word, ..).
Dela in Naloge
   Prevzem in priprava vozila (kombija) za prevoz gostov,
   vodenje skupin in skupinskih izletov gostov – ljubiteljev vina in vinske pokrajine – po programu,
   vodenje razgovorov z gosti,
   informiranje gostov,
   občasne promocije dodatnih storitev agencije gostom.
Prednost
Prednost pri izbiri bodo imele kandidatke oz. kandidati ki:

   ni posebnih meril


                  

 

Oddaj e-prijavoV kolikor se želite pridružiti ekipi, ki dela v mednarodnemu poslovnemu okolju, iščete nove profesionalne izzive, ste se pripravljeni učiti, ste motivirani in pripravljeni na nove uspehe, potem oddajte svojo vlogo preko elektronske prijavnice (forme) spodaj.           


By clicking "SUBMIT" button, you agree to allow a representative to contact you by phone or via email.

Kaj ponujamo ?Ponujamo številne opcije oz. možnosti skupnega sodelovanja med katerimi želimo izpostaviti predvsem naslednje:

   pogodbeno sodelovanje med agencijo AlfredoTOURS in s.p. ali
   pogodbeno sodelovanje med agencijo AlfredoTOURS in d.o.o ali
   delo po podjemni pogodbi ali
   delo po avtorski pogodbi,
   morebitno zaposlitev za nedoločen čas,
   gibljiv urnik,
   literaturo za usposabljanje s področja vina in vinske kulture,
   ustrezno podporo pri osvajanju znanja o vinu in vinski kulturi.